13 Aralık 2011 Salı

Bohoz diye bir film...

Bohoz diye bir film cıktı piyasaya.. Konusu bir kürt cocuğunun dağa çıkıp terörist örgüte katılışının hikayesini anlatıyormuş. İzlemedim açıkcası. Ama filmin yönetmeninden filmin hikayesini anlatan bir röportaj dinledim. 


Yönetmenin aktardığına göre konu şöyle.. Bir kürt genci üniversiteyi kazanıyor ve batıya büyükşehire geliyor. ancak orada onu dışlayan Türklerle karşılaşıyor. okulda dalga geçiliyor onunla sonra otobüste kürtçe konuşan iki kişinin otobüsten atılmasını görüyor falan falan ve bu sorunu düşünüp buna karşı bir çözüm olarak dağa çıkmayı buluyor... 


Filmi izlemediğim için konun işlenmesindeki görsel öğeleri eleştirecek değilim amabir sürü soru geliyor aklıma.... 


- Neden hep aciz ve ezilmiş gösteriliyor kürtler? 
- Neden büyükşehirlerimizde milyonları bulan kürt nufus var bu şekilde muamele görüyorlarsa? 
- Neden hepsi dağa çıkmıyor? 
- Neden üniversiteden mezun olmuş, hatta özel yada resmi kurumlarda oldukça iyi mevkilere gelmiş kürtler var? eğer durum böyleyse? 
- Kürt olduğu iiçin bir vatandaşımızın kariyer yapmasına herhangi bir alanda bir engel var mı gerçekten? 
- Eğer böyle bir engel varsa nasıl oluyor da en yüksek mevki olan Cumhurbaşkanlığı 2 kez kürt vatandaşlarımızdan olmuş?
- Bu film diyelim ki iyi niyetle dağa çıkış nedenlerini anlatıyor, peki diğer yandan da birçok ergenlik çağında kemale ermemiş kürt çocuklarımıza örnek bir davranış gibi gelmeyecek mi? 
- Bu filmi gören ve provakatörler tarafından devamlı zemini hazırlanan terör olgusuna bir adım daha yaklaşmayacak mı bu cocuklar?
- Polise askere taş atan çocuklar zaten dağa çıkmaya hazırlanırken bu film de onların Robin Hood'unu yaratmayacak mı? filmdeki genci rol model alıp ona özenmeyecekler mi? 
- Bütünlüğümüzü pekiştirmek gerekirken, geçmişteki yanlışları türklerin yüzüne vurup Kürtlerin yaralarını deşmek için kullanmaktan başka nedir ki bu şimdi?
- Ayrımcılığı körüklemez mi bu film insanların milli duygularını kullanmaz mı?
- Bir türk yönetmen Yunus diye bir film çekse mesela sırf terör örgütüne destek olmadı diye ilçe halkı tarafından evinin taşlanmasını dükkanına molotof kokteyli atılmasını anlatsa medya o yönetmeni tefe koymaz mı? 
- E Türklerde Nefes filmini çekmedi mi diyenler acaba orada işlenen "karşı taraf"ın Kürtler değil terör örgütü olduğunu hiç akıllarına getirmez mi?
- Ortada bir Kürt sorunu degil Terör örgütü sorunu olduğunu kabul etmek çok mu zor? 
- Medya bir şekilde devamlı bu konuyu kaşırken tarafsız mı? 
- Hep Türkler mi kötü? 


Sordum sadece ... 



Hiç yorum yok: