26 Nisan 2012 Perşembe

Fırsat Siteleri kullanıcısını aptal yerien koyuyor

Fırsat siteleri cılgınlıgı 2010 son aylarında inanılmaz boyutlara ulaşmış ve ciddi bir pazar dejenerasyonu oluşmuştu. bunu en iyi bilenlerden biriyim cunku ismini vermek istemeyecegim bir tanesinin Genel Müdürlüğünü yaptım. İsmini ticari sebeplerden vermiyor degilim cunku hali hazırda battı zaten:) ama insan bu kadar başarısız be özentisiz bir projenin hayatta kalması icin sarfettigi cabadan sonra bile adını vermeye utanıyor acıkcası. 


Gelelim asıl konumuza, bu fırsat sites ienflasyonu o kadar baskındı ki bir donem 108 adet benzeri site vardı. Tabiki yüksek sermayeli ve uluslararası semaye sahibi olanlar bugun hala ayakta. 


bu isin mucidi Groupon sehirfirsati ile hala ayakta kalırken, Grupanya ve markafoni nin kurulusu olan grupfoni de ilk ucte diyebiliriz. ama bugun soyle bir gozden gecirdigimde gordum ki bu sitelerin de uzun sure ayakta kalması pek mumkun gorunmuyor. 


Cunku bu sitler de istisnasız sekilde musteriyi aldatmaya ve hatta bunu aptal yerine koymaya varan "fırsat"!!! lar koyuyorlar onumuze. Bir urunun gercek fiyatın önce ikiye katlayıp sonra %50 indirim yaptık demek daha ne kadar devam edebilir ki.. işte size örnekler 


Sehrikeyif firsati! 
İzmir En Bordo Kebap Evinden Muhteşem Fırsat! Ön İkramları Yeşillik Tabağı, Erzincan Tulum Peyniri, Antep Ezme, Baharatlı Tereyağ ve Balon Ekmek, Ana yemek Olarak İskender, Ayran ve KemalPaşa Tatlısı 29 TL Yerine Sadece 14.25 TL!


O ikramları zaten gittiginizde ucretsiz onunuze getiriyor bu restoranlar. iskender kebap baydoner fiyatı 10 TL, ayran 2 TL, kemalpasa tatlısı (yarım porsiyon getirdiklerine eminim) 4 TL (maksimum fiyatlar) yani toplam fiyat 16 TL. Yani simdi bu 1.75 TL lik indirim mi fırsat?


Grupanya'nın Burger king fırsatı mesela... 

BURGER KING®'den 1 adet King Chicken, 1 adet Whopper Jr., 6'lı Chicken Tenders, 1 adet orta patates, 2 küçük boy içecek ile Sundae 24,40 TL yerine 12,25 TL!


Bu iki menu birarada secenekleriyle Burger king te 11.75 TL ye zaten.. tabi bir patates eksik bir sundea fazlalıgı var. normal dilim orta patatesi cıkarır (fiyati 3.5 TL) bir adet sundea eklersek fiyatı 2.75 TL.  hatta burger kingten direk alırsanız 2 chicken tenders de daha fazla.. 
yani buradan da orataya su cıkıyor ki eger grupanya'dan alırsanız 1.25 TL + 2 adet tenders + 2 adet orta boy ve kucuk boy icecek farkı zarardasınız.. 


alacati otellerinde iki kisi bir gece 149 TL var birde mesela bir cok sitede.. yahu bu mevsimde gidin 50-60 TL ye kalmazsanız bana bir haber edin ben bulurum size butik otel..

daha niceleri var.. bu sitelerde satılan urunlerin fiyatlarını ogrenmeden asla inanmayın

Hiç yorum yok: